Julafton vid Lennart ”Nacka” Skoglunds staty i Borrby.

Varje julafton klockan 12.00 träffas Hammarbyare, Nackavänner och fotbollsfantaster vid Nackastatyn på Söder i Stockholm för att hedra Lennart ”Nacka” Skoglund och för att önska varandra God Jul innan man går hem till Kalle Anka och övrigt julfirande.  Julaftonstraditionen i Bajenland har kopierats till landets andra Nackastaty, den utanför den skånska byn Borrby på Österlen, där Stefan Magnussons traditionella tal om en av svensk fotbolls störste lirare läses upp samtidigt som han själv håller talet vid statyn i Stockholm. Och precis som i Stockholm bjuds du även i Borrby på glögg och pepparkakor, och faktiskt också en kort film från den uppvisningsmatch som Nacka lirade på Borrby IP för över 50 år sedan och som är huvudanledningen till att det finns en staty över honom även här i Skåne.

Program julafton 2018 11.30 – glögg, pepparkakor och julmys i Borrby IF:s klubbhus. Filmvisning. 12.00 – samling vid Nacka Skoglunds staty. Tal – i år är det en av initiativtagarna till statyns uppkomst, Ulf Andersson, som läser talet.

Hammarbyare, Nackavänner och fotbollsfantaster hälsas alla välkomna till Borresvalls IP (Borrby IP) och julaftonens i särklass nördigaste evenemang.

Julaftonsfirandet vid Nackas staty på Österlen arrangeras i samarbete mellan Bajen Fans Österlen och Borrby IF och stöds av Ronnie Hellström som är evenemangets officiella ambassadör.