På julafton hedrar vi Nacka igen!

Varje julafton klockan 12.00 träffas Hammarbyare, Nackavänner och fotbollsfantaster vid Nackastatyn på Södermalm i Stockholm för att hedra minnet av Lennart ”Nacka” Skoglund och för att önska varandra God Nacka innan Kalle Anka och övrigt julfirande tar vid.

Julaftonstraditionen har kopierats till landets andra Nackastaty, den utanför Borrby på Österlen, där Stefan Magnussons traditionella tal om en av svensk fotbolls störste lirare läses upp samtidigt som Magnusson själv läser talet vid statyn i Stockholm.

I år lirar vi även fotboll på julafton!

Schema julafton 2017
10:30 Match Borrby IF:s oldboys vs Bajen Fans Österlen.
11:30 Glögg, julmust och pepparkakor serveras i klubbhuset. Filmvisning från den uppvisningsmatch som Nacka lirade på Borrby IP för över 50 år sedan och som är huvudanledningen till att det finns en staty över honom även här i Skåne.
12:00 Samling vid Nackas staty. Tal.

Julaftonsfirandet vid Nackas staty på Österlen stöds av målvaktslegenden Ronnie Hellström som är evenemangets officiella ambassadör.

Presskontakt och ytterligare information:
Joachim Orrenius
Mobil 0702805507
E-post joachim.orrenius@icloud.com

Det är också till Joachim du meddelar om du vill spela för Bajen Fans Österlen i uppvisningsmatchen.