Julafton på Österlen

Snart är det jul. Och på julafton ska man lira boll på Österlen. Vill du lira med oss på julafton, eller känner någon som vill, i samband med att vi hyllar Nacka?

Julafton vid Nacka Skoglunds staty i Borrby på Österlen

Välkommen till julaftonens i särklass nördigaste evenemang. Varje år klockan 12.00 på julafton träffas Hammarbyare, Nackavänner och fotbollsfantaster vid Nackastatyn på Söder i Stockholm för att hedra Lennart Nacka Skoglund och för att önska varandra God Nacka innan man går hem till Kalle Anka och övrigt julfirande.

Julaftonstraditionen har kopierats till landets andra Nackastaty, den utanför den skånska byn Borrby på Österlen, där Stefan Magnussons traditionella tal om en av svensk fotbolls störste lirare läses upp samtidigt som han själv håller talet vid statyn i Stockholm. Och precis som i Stockholm bjuds du även i Borrby på glögg och pepparkakor, och faktiskt också en kort film från den uppvisningsmatch som Nacka lirade på Borrby IP för över 50 år sedan och som är huvudanledningen till att det finns en staty över honom även här i Skåne.

Som en hyllning till fotbollen och det goda samarbetet mellan Bajen Fans Österlen och Borrby IF kommer det i år också att spelas en uppvisningsmatch i Borrby sporthall mellan Hammarbysupportrar med anknytning till Österlen och Borrby IF:s oldboys.

Program julaftonen 2016
10:00 – uppvisningsmatch i Borrby sporthall mellan Bajen Fans Österlen och Borrby IF:s oldboys.
11:15 – glögg, pepparkakor och julmys i Borrby IF:s klubbhus. Filmvisning.
12:00 – samling vid Nacka Skoglunds staty. Tal.

Hammarbyare, Nackavänner och fotbollsfantaster hälsas alla välkomna till Borresvalls IP (Borrby IP) på julafton.

Julaftonsfirandet vid Nackas staty på Österlen arrangeras av Bajen Fans Österlen och Borrby IF och stöds av Ronnie Hellström som är evenemangets officiella ambassadör. Presskontakt och ytterligare information: Joachim Orrenius, e-post joachim.orrenius@icloud.com eller mobil 0702805507.