Julafton vid Nackastatyn på Österlen

Hammarbyare, Nackavänner och fotbollsfantaster hälsas alla välkomna. Varje år klockan 12.00 på julafton träffas Hammarbyare, Nackavänner och fotbollsfantaster vid Nackastatyn på Söder i Stockholm för att hedra Lennart ”Nacka” Skoglund och för att önska varandra God Nacka innan man går hem till Kalle Anka och övrigt julfirande.

Julaftonstraditionen har kopierats till landets andra Nackastaty, den utanför Borrby på Österlen, där i år Ulf Andersson (en av initiativtagarna till statyn) läser Stefan Magnussons traditionella tal om en av svensk fotbolls störste lirare. Och precis som i Stockholm bjuds du på glögg och pepparkakor. Och faktiskt också en kort film från den uppvisningsmatch som Nacka lirade på Borrby IP för över 50 år sedan och som är huvudanledningen till att det finns en staty över honom även här i Skåne.

Hammarbyare, Nackavänner och fotbollsfantaster hälsas alla välkomna till Borresvalls IP (Borrby IP) på julafton!
Vi startar vid statyn 12.00 med det traditionella talet. Sen går vi in i Borrby IF:s klubbhus, dricker glögg, tittar på filmen och önskar varandra God Nacka innan vi drar hem och firar jul.

Julaftonsfirandet vid Nackas staty på Österlen stöds av Ronnie Hellström som är evenemangets officiella ambassadör.

Presskontakt och ytterligare information: Joachim Orrenius, mobil 0768-89 09 54.